Участвайте във фотоконкурс за Европейската година за развитие – част трета

Заемете позиция и уловете мига. Участвайте във фотоконкурс на Европейския парламент за 2015 г., вдъхновен от Европейската година за развитие. Всеки месец до септември ще бъде обявявана различна тема, свързана с политиката за развитие. Изпратете Вашата снимка по темата заедно с формуляр за участие и можете да получите покана да направите фоторепортаж от пленарно заседание на ЕП в Страсбург.

Как да участвате

Можете да изпратите снимката си и заявката за участие на имейл: webcom-flickr@europarl.europa.eu. Крайният срок за снимки по третата тема – „Жени и момичета“, е 29 март в полунощ централноевропейско време.

Редакционен комитет избира измежду подадените снимки десетте най-добри, а от тях определя и победител за месеца. Победителят за месеца става автоматично и финалист за наградата на журито. В същото време десетте най-добри снимки за януари са обявени на профилите на Европейския парламент във Flickr, Facebook и Google+, където всеки един може да гласува за своя фаворит. Най-харесваната снимка в края на конкурса ще бъде обявена за победител на публиката. Авторите на двете снимки победители – на журито и публиката ще бъдат поканени на пленарното заседание в Страсбург през ноември.

Резултатите от втората тема в конкурса

Снимката победител на журито по темата "Образование" за февруари - "Жажда за знания в условия на бежанец" на Христо Русев ©Hristo Rusev/www.hristorusevphotography.blogspot.com

Снимката победител на журито по темата „Образование“ за февруари – „Жажда за знания в условия на бежанец“ на Христо Русев ©Hristo Rusev/www.hristorusevphotography.blogspot.com

Журито избра снимката „Жажда знания в условия на бежанец“ за най-добра по втората тема от конкурса – „Образование“. Снимката е дело на 20-годишния българин Христо Русев и показва импровизирана класна стая за деца бежанци в Харманли. Доброволци учат децата на английски език. Поради големия брой ученици и недостига на чинове някои деца са принудени да стоят на пода.

Правила на фотоконкурса
Формуляр за участие

Източник: Европейски парламент

Share Button

Comments

comments

, ,