Почетното генерално консулство на Република Сейшели в България с обновен уебсайт

28 февруари 2016 г., София. Почетното генерално консулство на Република Сейшели в България е с обновен уебсайт.

Максим Бехар, Почетен генерален консул на Сейшели в България, сподели:

„Радвам се, че именно в годината на 40-тата годишнина от обявяването на независимостта на Република Сейшели сме готови и с новия дигитален облик на Почетното генерално консулство. Обновяването и responsive дизайнът на уебсайта имат за цел да предоставят по-лесен достъп до повече полезна информация за прекрасната островна държава на всички български граждани, експати и представители на Дипломатическия корпус у нас. Вярвам, че работата ни за популяризирането и развитието на Африка и в частност на Република Сейшели ще допринесе за създаване на нови бизнес връзки и засилен туристически интерес.“

На www.seychelles.bg можете да следите интересни новини, свързани с Република Сейшели и Африка, да научите повече за дейността на консулството, да разгледате галерията със снимки от островната държава, както и да намерите полезни връзки и контакти, когато планирате посещение с бизнес цел или за почивка на Сейшелите.

Почетното генерално консулство на Република Сейшели членува в Групата на африканските посланици в България, а Максим Бехар взима активно участие в дипломатическия живот на страната ни. Сред събитията, в които консулството участва, са набиращият все по-голяма популярност Africa Day (през май), както и ежегодният голям благотворителен базар на Международен женски клуб – София (декември).

За Почетното генерално консулство на Република Сейшели
Почетното генерално консулство на Република Сейшели в България е създадено през юли 2004 г. с решение на Министерството на външните работи на Република България.
В края на 2015 г. президентът на Република Сейшели Джеймс Мишел реши да повиши длъжността на г-н Максим Бехар след 12 години изпълнение на функцията на почетен консул, избирайки го за генерален консул, като подписва консулски патент.
Седалището на Почетното генерално консулството се намира в София, а консулският окръг обхваща територията на цяла България. Почетното генерално консулство на Република Сейшели в България е член на Консулската асоциация и е сред основателите на Групата на африканските дипломати у нас.

Източник:

Share Button

Comments

comments

, ,