Полицайката, преминала успешно детектора на лъжата, със своя версия по случая „Борислава”

Проверка, а не обиск е извършила  полицайката, обвинена в брутално отношение към студентката Борислава при извършването  на рутинни действия. Това обяви самата Нели Върбанова на  импровизиран брифинг в 4-то РУП.

6033_big

Повече от седмица след скандалният случай служителката на МВР представя своята гледна точка, обяснявайки забавянето си с  „медийната вълна”, на която не е могла да издържи. Срещата с журналисти става след като тя  преминава успешно детектора на лъжата и представя различен разказ на известните ни досега твърдения по случая.

Според разказа на Върбанова, през онази нощ след получен сигнал за убийство в столицата, тя и колегите й са спряли колата, в която е пътувала Борислава и   спътниците й  за рутинна проверка. Тя проверила чантата и якето на момичето, което  самата Борислава била свалила. 20-годишната студентка отговаряла спокойно на всички въпроси на полицайката, оказвайки й пълно съдействие.

„Нямам обяснения за нейните твърдения, не е била с качулка на главата и не съм я събличала”,  недоумява служителката на реда.

Въпреки, че у пътуващите не е открито нищо противозаконно, те все пак са откарани в районното управление, тъй като е станало ясно, че мъжете, придружаващи Борислава са  криминално проявени с различни обвинения –  от кражба на автомобили до притежание на наркотици. По думите на служителката самата Латинова присъства в полицейските масиви като извършител на кражба, за което има административно наказание.0000243233-article2

В  участъка полицайката единствено е свалила сведение от  Борислава, като в него не пишело нищо от това, което впоследствие момичето разказваше по случая. Страхът й  произтичал  от притеснението  да не разбере баща й с кого и къде е била, а не от проверката, уточнява Нели Върбанова, цитирайки думите на младото момиче.

Пред „БНТ” тя окачестви поведението на Латинова като „грубо и недопустимо”.

Въпроса дали ще заведе дело за клевета полицайката препрати към адвокатите си.

Share Button

Comments

comments

, , ,