Обединеното кралство продължава да бъде най-предпочитаната държава за обучение в чужбина

23 британски университета идват в България на 22 октомври (събота) за изложението Education UK

британско образование

Представител на Universities UK International – асоциацията на британските университети, също ще бъде на изложението, за да отговаря на въпросите за достъпа до британско висше образование след референдума за ЕС
Обединеното кралство продължава да бъде най-предпочитаната от българските кандидат-студенти държава за придобиване на висше образование в чужбина. 9% повече българи са кандидатствали да започнат обучение в британски университет през академичната 2016-17 година. Според данните на централизираната служба UCAS, чрез която се подават документи за всички бакалавърски програми в Обединеното кралство, кандидатите от България тази година са 2490, а през предходната са били 2280.

Подобно е увеличението и на кандидатите от ЕС като цяло. Според последните данни, студентите от ЕС, които са приети в британски университети тази година, са над 31000, което е с около 8% повече спрямо предходната година.

Данните за повишения интерес към британско висше образование идват след още една положителна новина във връзка с възможния ефект от референдума за ЕС. Британското правителство реши да запази достъпа до студентски кредити за граждани на ЕС и през следващата учебна година. Това решение означава, че кандидатстващите за обучение през 2017-18 година не само ще имат право на същото финансиране както досега, но и ще запазят това си право през целия период на обучението в съответната специалност, дори ако в този период Обединеното кралство излезе официално от ЕС.

Някои от най-добрите британски университети ще бъдат в България тази събота (22 октомври) за изложението на британското образование Education UK, което ще се проведе от 11:00 до 17:00 часа в София Хотел Балкан (бившия х-л Шератон). Посетителите ще могат да имат индивидуални срещи с представители на King’s College London, University College London, Coventry University, The University of Manchester, Cardiff University и още много водещи британски университети. Ще научат също всичко за изпита по английски IELTS, който е необходим при кандидатстването не само в Обединеното кралство, но и в цяла Европа.

Тази година специален гост на изложението ще бъдеМиранда Томас от организацията Universities UK International (UUKi), която представлява британските университети. Тя ще бъде на щанда на Британски съвет и от нея посетителите и медиите ще могат да научат най-актуалната и точна информация относно достъпа до британско висше образование след излизането на Обединеното кралство от ЕС.

Желаещите да посетят изложението могат да се регистрират онлайн на сайта на Британски съвет България

Изложение на британското образование Education UK

Двама от регистриралите се онлайн и посетили изложението ще спечелят награди. Едната е безплатно явяване на изпита IELTS в България. Втората награда, предоставена от Учебния център на Британски съвет, е безплатен курс за подготовка за IELTS. На щанда на Orange Education можете да участвате и в томбола за 3 самолетни билета до Лондон.

Тези, които не живеят в София или нямат възможност да посетят изложението, могат да гледат на живо онлайн презентациите на британските университети. Те ще се излъчват в предходния ден (петък, 21 октомври) от 10:00 до 18:00 часа и могат да бъдат гледани свободно. Програмата на презентациите, както и информацията как могат бъдат гледани онлайн, са публикувани на сайта на Британски съвет България

Програма на изложението

Изложението на британското образование Education UK се провежда с медийното партньорство на сп. Образование и специализация в чужбина и в партньорство с Orange Education.

Източник:
%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82

Share Button

Comments

comments

,