Еко катастрофа в с. Труд

ДО

СРЕДСТВА ЗА МАСОВО ОСВЕДОМЯВАНЕ

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Уважаеми дами и господа,

 

Във връзка с проблема на жителите на с. Труд породен от лошите миризми, мръсен и вреден за здравето въздух, ЯВНО причинен от присъствието на „Централа за преработка на биомаса“, с който Ви запознахме съвсем скоро Ви информираме за следното:

 

Инициативен комитет взе участие в сесия на общински съвет към община Марица, на която комитета ОФИЦИАЛНО подробно и детайлно запозна Общинските съветници и кметът на Община Марица г-н Димитър Иванов, с проблема, който тормози и сериозно възпрепятства нормалния живот в с. Труд, а именно вредните емисии и миризми, които въпросната централа ежедневно изпуска във въздуха. След като изслушаха и вникнаха в тревогите на хората, кмета г-н Димитър Иванов и Общинския съвет, взеха решение за създаване на ВРЕМЕННА КОМИСИЯ , ангажирайки се със съдействие и подкрепа на местното население, и ИК.

Взе се решение за ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ на общински съвет, която ще се проведе на 20-ти Септември от 18 часа в сградата на Читалище „Светлина“ с. Труд. На Извънредната сесия на Общински съвет към Община Марица, в с. Труд, са ОФИЦИАЛНО ПОКАНЕНИ директорът на РИОСВ -Пловдив (г-н Шилев), от когото всички граждани на с. Труд с НЕТЪРПЕНИЕ очакват отговори на множеството жалби изпратени преди повече от месец и на множество въпроси свързани с дейността на Централата. Също така официално са поканени представители на фирма „Билд Инвест Сит“ ЕООД, която стопанисва обекта и влошава условията на живот и здравето на населението.

Даден е старт на информационна кампания и на събранието се очаква да присъстват СТОТИЦИ ЖИТЕЛИ, които са пряко засегнати от проблема!

В случай, че въпреки усилията на Общински съветници и кмет на Община, искането на хората за прекратяване дейността на Централата не бъдат удовлетворени, жителите на Труд ще бъдат принудени да започнат протестни дейности, до решаването на проблема…

КАНИМ всички представители на медиите за да отразят събитието. Всеки желаещ да подкрепи жителите на с. Труд в опита им да живеят в едно по – добро и здравословно населено място, са Добре Дошли!
rp_untitled2-300x207.jpg

Източник: Инициативен комитет

Share Button

Comments

comments

, ,