Въпроси и отговори

Какво е www.kakvototakova.com?


Проектът Каквото – Такова има за цел да събира важни и интересни новини предимно от региона на Област Пловдив. Опитваме да събираме и публикуваме събитита с кадри, видео и звук, когато са налични.

Когато публикациятга е взимствана от друга медия, винаги посочваме източника.

Отправяме апел към заинтересованите да публикуват в сайта да изпращат материалите си на адрес: news#kakvototakova.com

Задължително ли е да се регистрирам, за да мога да коментирам публикации във www.kakvototakova.com?

Да. Регистрацията е задължителна. При нея се събират и допълнителна информация за профила. Тя може, и ще бъде използвана, при необходимост от доказване на автентичността на коментара.

С регистрирането във форума, както и с написването на мнение или тема във форума Вие се съгласявате доброволно и безусловно с обявените тук условия:
Правила на www.kakvototakova.com

1.1 Постингите трябва да показват респект към другите потребители. Оскърбленията ще бъдат премахвани.
Същото се отнася за обидни коментари относно вестника, редакцията или издателя; може би е излишно да се споменава нещо тъй елементарно, но тъй като има неприятни прецеденти, решихме, че се налага.
На обсъждане подлежат публикуваните текстове, а не техните автори.
1.2 Потребителите не би трябвало да се държат като „модератори в сянка“. Ако потребител забележи нещо нередно, да се свърже с модератора.
1.3 Форумът е достъпен и за малолетни. Постването (tag images) на порнографски снимки, текстове и др. е недопустимо.
1.4 Не забравяйте и че има потребители с по-бавна връзка, не копирайте дълги текстове, а по-добре да давате линк към съответния първоизточник, когато е възможно.

1.5 Желателно е постингите да бъдат във вид на чист текст, и то не разноцветен, като се избягва обилната пунктуация (!!??!, ????? и …..), многото емотикони и ползването на главни букви, което се възприема като викане – повишен тон.
Потребители, които често нарушават това правило, ще бъдат предупреждавани и при несъобразяване – санкционирани.
1.6 Спамът и флудът (едносрични и повтарящи се постинги, както и оф-топици) са недопустими.
1.7 Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по преценка на модераторите, а не на потребителите. С модератор не се спори!
1.8 Не се препоръчва писането с латиница и заместването на „Ч“ и „Ш“ с „4“ и „6“ и подобни. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info и др.) Тези, които нямат кирилица, могат да ползват функцията (бутона) BDS/PHO при даване на мнение. Постингите, които нарушават правилото, ще бъдат изтривани. Уважавайте българския език!
1.9. Изрично се забраняват мнения с етническа омраза и нетолерантност.
1.10. Потребители, които предизвикват спорове и скандали и насаждат неприязън към потребител или група потребители, подлежат на директен бан. Същото важи и за потребители, които открито обиждат или употребяват нецензурни изрази по отношение на модератор/администратор на форума. Наказанията по тази точка ще бъдат изпълнявани директно, без предупреждение.
1.11. Регистрацията и публикуваните мнения и теми не подлежат на премахване по молба на автора им.

2. Процедура

2.1 Изрично се забранява разпространението на каквато и да е лична информация за участниците без изрично тяхно съгласие. При спорни случаи – що е разгласяване на лична информация, окончателно решение ще има модераторът.
2.2 Потребителите ще бъдат предупреждавани до 3 пъти. Ако се наложи 4-то предупреждение, следва бан. (Три корнера = дузпа.)
2.3 Споренето с и/или обиждането на модератор или администратор по повод предупреждение е недопустимо (директна дузпа).
2.4 Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени, трябва да се свържат с модератора по мейла.
2.5 Всеки опит да се заобиколи временния бан (3 дни първоначално, след това времетраенето е в аритметична прогресия съобразно броя санкционирани постинги) рез ре-регистриране или влизане с другo име, смяна на IP и др., ще бъде последван от окончателен бан.
2.6 Изключение на правилото за 3-те предупреждения има, ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, служители на www.kakvototakova.com, модератори или администратори – това ще доведе до постоянен и незабавен бан.
2.7 Ако някой участник сметне, че модераторите не се придържат към правилата и преценката им е субективна, може да напише възражение до editors@kakvototakova.com

Share Button