Американският карикатурист Дарил Кейгъл гостува в Червената къща

На 9 октомври Кейгъл ще говори за политическата карикатура в САЩ

Дарил Кейгъл е сред най-забележителните американски карикатуристи. Работил е за „Мъпетите“ в продължение на 15 години, като илюстрира редица книги, списания и други продукти. Творбите му са в стотици американски медии, като Slate.com, msnbc.com и NBCnews.com.

 

В лекцията си на 9 октомври от 18:30 в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” Кейгъл ще говори за ролята на политическата карикатура в американските медии и за свободата на словото и печата.

Лекцията ще бъде на английски език, с превод на български. Входът е свободен.

Повече за Кейгъл

Дарил Кейгъл е израснал в Калифорния. Учил е в Калифорнийския университет в Санта Барбара, след което се мести в Ню Йорк, където работи в продължение на 15 години за „Мъпетите“  на Джим Хенсъсн, като илюстрира редица книги, списания и всякакви други продукти.

Рисувал е карикатури за редица издания и компании, сред които Tribune Media Services,  Midweek и Honolulu Advertiser.  През 2000 г. става карикатурист на Slate.com, a през 2005 г. започва да работи за сайтовете msnbc.com и NBCnews.com. Карикатурите на Дарил Кейгъл се разпространяват до над 850 вестника, включително половината от всекидневниците в Америка с платено разпространение.

През 2001 г. Кейгъл основава нова асоциация от карикатуристи – Cagle Cartoons, Inc. (www.CagleCartoons.com), която разпространява както работите на Кейгъл, така и тези на седемдесет други редакционни карикатуристи и колумнисти до възможно най-голям брой издания. Дарил Кейгъл е бивш президент на Националното дружество на карикатуристите и на Фондацията на Националното дружество на карикатуристите.

За контакти: Полина Славчева, 0882 532 565, polina.slavcheva@gmail.com

За резервации:  можете да резервирате място всеки работен ден между 9:00 и 21:00 на телефони 0885 828 532, 02/ 988 81 88 и e-mail office@redhouse-sofia.org. Резервациите важат до 15 минути преди началото на събитието.

Източник:

Share Button

Comments

comments

, , ,